Ons verhaal

Hoe het begon
In 2016 werden we gegrepen door het brouwvirus, toen we ons eerste blond bier maakten met een simpel 5-liter startpakket. Die eerste brouwsels waren echte thuisbrouwsels: gebrouwen in de keuken, gekoeld in de badkuip en vergist in de woonkamer. Al snel smaakte het naar meer. Na een jaar besloten we te investeren in een brouwketel van 30 liter en hebben we onze brouwactiviteiten verplaatst naar een ruimte in ons familiebedrijf waar eerder een laboratorium gevestigd was. Sinds 2017 brouwden we daar als hobby gemiddeld eens per maand.


Van hobby naar echte brouwerij
Al jaren speelden we met de gedachte om ons bier in grotere oplage te brouwen en op de markt te brengen. Helaas gooide het bestemmingsplan op onze bedrijfslocatie roet in het eten: een eigen brouwerij starten was niet toegestaan. Door andere drukke werkzaamheden verdween het plan tijdelijk naar de achtergrond, maar begin 2022 hakten we de knoop door: we besloten ons bier bij een collega-brouwer te laten brouwen. Zo konden we ons bier toch op de markt te brengen.
In april 2022 was het zover: ons eerste officiële bier, Tuindersbier, werd gebrouwen. Al snel volgden diverse andere bieren die te koop zijn via verschillende verkooppunten en onze webshop.

De brouwers
Wij zijn Marko en Andre Penning. Naast ons werk in het familiebedrijf Penning Freesia en Amaryllis zijn we al jarenlang actief als hobbybrouwers van uiteenlopende biersoorten. Tijdens brouw- en proefsessies borrelen regelmatig nieuwe ideeën op voor te brouwen bieren. Naast het brouwen en aanpassen van eerdere bieren wordt er dus ook regelmatig geëxperimenteerd.
De naam ‘Bospolder Brouwerij’
Al ons hele leven wonen wij in de Bospolder in Honselersdijk, middenin het Westland. Zelfs nu wonen we nog op maar 100 en 200 meter afstand van ons ouderlijk huis. De naam van onze brouwerij was dus niet moeilijk te bedenken.
Wat we brouwen
We zijn liefhebbers van veel verschillende bierstijlen, en dat is ook de reden dat we al veel verschillende bieren gebrouwen hebben. Naast het brouwen van traditionele stijlen als blond, dubbel, tripel en IPA experimenteren we graag met recepten, ingrediënten en kruiden en zijn we ook niet bang om hierbij grenzen op te zoeken op smaakgebied.

Wat we willen met onze brouwerij
Ons doel is om een vast assortiment aan basisbieren aan te bieden, aangevuld met seizoensbieren die passen bij het moment van het jaar. Naast de bekende stijlen brouwen en experimenteren we graag met minder bekende stijlen en bijzondere recepten. Via onze social media houden we je graag op de hoogte van onze nieuwste bieren, proefbatches en plannen.
🍻 Mijlpalen 🍻

2022
Na de introductie van ons Tuindersbier bij Family Treffers op 21 juni 2022 hebben we bij een groot aantal slijterijen en horecabedrijven proeftasjes afgegeven. Het Tuindersbier wordt inmiddels door veel van deze bedrijven verkocht en/of geschonken. Klanten weten onze webshop steeds beter te vinden.
Begin oktober 2022 kwam ons tweede bier, Bockpolder, op de markt. Dit bier brouwen we elk jaar in de zomer en is dan vanaf eind september verkrijgbaar zolang de voorraad strekt.

2023
In januari 2023 voegden we ons derde bier toe aan het assortiment: Schwarzbier. Net als ons Tuindersbier gebaseerd op een minder bekende bierstijl, maar wel bijzonder en prima doordrinkbaar. Veel bierliefhebbers zijn dit bier ook gaan waarderen.
Eind maart volgde ons vierde bier: een fruitige Belgian Tripel met de naam Poldergoud. Door paradijszaad toe te voegen in plaats van de gebruikelijke koriander en het gebruik van Citra-hop als aromahop is dit een zeer bijzonder en smakelijk bier dat inmiddels ook mooie beoordelingen ontvangt op Untappd.
Begin oktober lanceerden we ons vijfde bier: Helemaal Stout, een zware donkere Imperial Stout met een bijzonder en lokaal ingrediënt, namelijk Westlandse vanille, geteeld door Koppert Cress.

2024
In mei 2024 introduceerden we een uniek bier op de Nederlandse markt: Oppepper. Gebrouwen met rode paprika uit de Bospolder, geteeld door Voort Horticulture. In de geur en smaak van deze frisse pale ale is de rode paprika onmiskenbaar terug te vinden zonder echter overheersend te worden.
In oktober 2024 volgde Helemaal Stout 2.0. Met een iets aangepaste receptuur is deze versie nog voller en romiger dan het origineel waarbij de Westlandse vanille nog beter tot zijn recht komt.

2025
...