Onze bieren

Tuindersbier

Dit bier was in 2016 een van de eerste bieren die we gebrouwen hebben: een licht, eenvoudig maar toch smaakvol doordrinkbier.  De stijl is gebaseerd op het door monniken gebrouwen patersbier: een licht bier dat de monniken tussen het brouwen en de religieuze werkzaamheden zonder problemen konden drinken en ook geschikt was voor bij de maaltijd. Dit bier hebben we sindsdien een aantal keren gebrouwen en het bleek ook bij uitstek geschikt om te drinken bij de vrijdagmiddagborrel. 

Het no-nonsense karakter van dit bier in combinatie met onze tuinders-‘roots’  brachten ons op het idee om dit bier Tuindersbier te noemen.

Bockpolder

Het najaar is bij uitstek een periode om te genieten van een heerlijk bockbiertje. Of bokbiertje, want hoewel deze stijl oorspronkelijk in Duitsland, om precies te zijn in Beieren, is ontstaan wordt ook de Nederlandse vertaling hiervoor gebruikt. Onze Bock (met bee oo cee kaa) is eigenlijk een dubbelbock en dus iets zwaarder qua alcoholpercentage dan een normale bock.

Bockpolder is een ondergistend bier, roodbruin van kleur met tonen van karamel en chocolade en een volmondige. moutige smaak. Dit bier hebben we op kleine schaal vrijwel elk najaar gebrouwen waarbij  na enkele aanpassingen uiteindelijk in 2022 de  huidige versie tot stand is gekomen. De tweede versie is inmiddels (september 2023) ook verkrijgbaar.

Schwarzbier

Pikzwart, volmondig, met tonen van koffie, bijzonder maar toch relatief laag in alcohol, geschikt om te drinken op donkere winterdagen, maar ook op een zonnig terras in het voorjaar of zomer.

Gebaseerd op een eeuwenoude Duitse bierstijl die bij onze oosterburen al heel lang populair is. Tot nu toe nog niet zo bekend in ons land, maar hopelijk gaat dat snel veranderen.

Schwarzbier is een van onze favoriete bierstijlen. Al snel na de start van onze eerste brouwactiviteiten hebben we dit bier voor het eerst gebrouwen en sinds 2017 hebben we dit elk jaar herhaald, waarbij het recept steeds wat verder verfijnd is. Ons Schwarzbier is een ondergistend bier en zoals het hoort bij een Duitse bierstijl geheel gebrouwen volgens het Duitse Reinheitsgebot, waarbij er uitsluitend mout, hop, gist en water is gebruikt voor het brouwen. Verder is het bier gebrouwen met vier verschillende moutsoorten, waaronder geroosterde zwarte mout die verantwoordelijk is voor de kleur, maar ook voor een belangrijk deel van de smaak van het bier. Daarnaast is het bier licht gehopt met een Duitse hop en is er ook een Duitse gist gebruikt voor de vergisting.

Poldergoud

Goudkleurig, vol van smaak met een mooie lichte schuimkraag. Verrassend fruitig, ook in de nasmaak, met tonen van citrus en abrikoos.

Als bijzondere kruidige toevoeging hebben we naast sinaasappelschil en koriander gekozen voor paradijszaad, wat in combinatie met de drie verschillende hopsoorten (waaronder Citra) een unieke smaakervaring oplevert.

Een prima bier om in elk jaargetijde van te genieten.

Oppepper

Het meest Westlandse bier ooit.  Deze frisse pale ale is gebrouwen met Westlandse rode paprika, geteeld in de Bospolder door onze buurman Voort Horticulture. De geur van paprika komt je al tegemoet bij het openen van het flesje en de rode paprika is ook duidelijk, maar niet overheersend in het bier te proeven.  Het ultieme bier om te drinken bij een barbecue en met 6.5% is het ook nog een prima doordrinkbaar.  

Helemaal stout

Dit unieke bier is het eerste bier dat gebrouwen is met in Nederland (door het Westlandse bedrijf Koppert Cress) geteelde vanille. Deze mooie donkere Imperial Stout is gebrouwen met vijf verschillende moutsoorten, wat in combinatie met de rijke smaken vanuit de vanillepeulen een geweldig smaakprofiel oplevert. Tonen van chocolade, koffie, drop en uiteraard vanille, het is allemaal terug te vinden in dit mooie zware bier. Met een alcoholgehalte van 11% is dit wel een bier waar je rustig voor moet gaan zitten om er lang van te genieten.